• Kaarle ohra peitattu 600 kg

370 €/tn alv 0%

Kaarlen erittäin korkea satopotentiaali, hyvä korrenlujuus ja erinomainen taudinkestävyys tuovat monitahoisen ohran viljelyyn selvää lisäarvoa. 
Kaarle on kiinnostava ja viljelyvarma vaihtoehto myös ohran eteläisillä viljelyalueilla, joilla perinteisesti on viljelty kaksitahoisia lajikkeita. 
Hyvin suuri jyväkoko ja melko korkea tärkkelyspitoisuus tekevät siitä on myös erittäin kiinnostavan tärkkelysohrakandidaatin.
Kaarle on markkinoiden satoisin monitahoinen ohra, ja se pärjää satoisuudellaan myös suurimmalle osalle kaksitahoisia lajikkeita. 
Kaarle on menestynyt erinomaisesti eri vuosina ja kaikilla viljelyvyöhykkeillä. Se sopeutuu hyvin myös eri maalajeille. Suurimmat satoerot Kaarlen hyväksi muihin lajikkeisiin nähden on muodostunut karkeilla kivennäismailla ja savimailla.
Kaarle on erittäin suurijyväinen lajike. Sen keskimääräinen tuhannen jyvän paino on korkeampi kuin minkään muun monitahoisen lajikkeen. Myös täysjyväprosentti (> 2.5 mm) on sekä virallisissa kokeissa että Borealin jalos-tajankokeissa ollut erittäin korkea. 
Hehtolitrapaino on samalla tasolla kuin useimpien muiden myöhäisten monitahoisten lajikkeiden. Huippusatoisana lajikkeena valkuaispitoisuus on melko alhainen, mutta Kaarlen tuottama valkuaissato hehtaaria kohden on lajikkeiston korkeimpia. 
Kaarle soveltuu erinomaisesti rehuohran tuotantoon ja on myös potentiaalinen tärkkelysohra.

Lajikevertauluun: https://maatalousisokarhu.fi/images/tuotetiedot/ohrat.pdf

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä

Kaarle ohra peitattu 600 kg

  • 275.28€

  • Veroton: 222.00€