• Reetta Syysruis peitattu 600 kg

460.- €/tn alv 0%

Uudet lajikkeet ovat lisänneet osaltaan kiinnostusta rukiin viljelyyn. Muutaman vuoden markkinoilla ollut kotimainen, satoisa ja talvenkestävä Reetta-ruis on lunastanut paikkansa maamme viljellyimpänä ruislajikkeena. Tänä vuonna kolmannes Suomessa tuotetusta rukiista on Reettaa.
Reetta on markkinoiden satoisin populaatiolajike, vanhempiin lajikkeisiin (esim. Elvi ja Riihi) verrattuna se on n. 10 % satoisampi ja korreltaan lyhempi ja lujempi. Talvenkestävyys on Reetalla erinomainen ja sadon laatu hyvää. Reetta mahdollistaakin intensiivisen rukiin viljelyn populaatiolajikkeella ja soveltuu hyvin viljelyyn koko rukiin tuotantoalueellamme.
Ruis tasaamaan viljamarkkinoita
Ruista kannattaa nyt miettiä vaihtoehdoksi muille viljoille. Sillä voidaan osaltaan tasata viljamarkkinoita. Rukiin kysyntä on hyvää, sillä kotimaisen ruisleivän syönti on kasvussa suhteessa vehnäleipään.
Rukiin käyttö Suomessa on noin 100 000-110 000 tonnia vuodessa eli noin 16-17 kiloa asukasta kohden ja kulutus on viime vuosina kasvanut. Tämänhetkisellä n. 24 000 hehtaarin alalla ja keskimäärin 3000 kg:n hehtaarisadolla laskettuna Suomessa tuotettu ruis riittää kotimaan käyttöön 75-prosenttisesti.

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä

Reetta Syysruis peitattu 600 kg

  • Tuotenumero: Reetta Syysruis
  • Saatavuus: Varastossa
  • 342.24€

  • Veroton: 276.00€